
Olaszrizling fehérbor (testes)
Classicus fehérbor (testes)
Száraz fehérbor, finom mandulás jegyekkel és lágy savgerinccel.
Világos, halványsárga színe, keserűmandulás aromája és friss, fajtajelleges zamata teszi igazán szerethetővé. Letisztult, harmonikus, könnyed élmény, ami épp annyira elegáns, mint amennyire hétköznapi öröm.
– Cukortartalom: 1,4 g/l
– Alkoholtartalom: 12,64%
– Savtartalom: 4,9 g/l
– Extrakt: 18,0 g/l
Az olaszrizling szőlő
Az olaszrizling hazánk szinte minden borvidékén otthon van, de ízei a termőhelytől függően változatos arcát mutatják.
Csopakon lágy, Badacsonyban gyümölcsös, Somlón pedig karakteresen savas a bor.
Villányban mediterránabb stílusban kel életre, ahol a napfényes lejtők és melegebb klíma gyümölcsösebb, selymesebb bort eredményeznek.
Ez a sokszínűség teszi igazán izgalmassá – egy fajta, sok arc, amit csak a borvidék dönt el.
Bogyói kicsik, gömbölyűek, sárgák, íze semleges, de épp ez adja meg azt a vásznat, amire a terroir fest. Bora selymes, harmonikus, gyakran idéz keserű mandulát, fehér virágokat, és egyensúlyban lévő savakat.
Étel javaslat
Termőterülettől függő, a könnyűtől a testes fehérborokig változatos ízvilágú fajta. Fogyasztását könnyebb, illetve közepesen nehéz ételekhez javasoljuk.
- Sült tenger gyümölcsei, rákok, sült vagy füstölt lazac,
- sült, grillezett csirke, zöldségek, sült-rántott halak.
Almával, mogyoróval fogyasztva kellemes ízélményeket biztosíthat.
Olasz Módi Cuvée – két világ találkozása
Ez a házasítás az olaszrizling finom savgerincére épít, amit a teljes érettségben szüretelt rajnai rizling tesz kerekké.
Mandulás lecsengés, petrolos jegyek, minimális maradékcukor – mindez egy mediterrán hangulatú, karakteres fehérborban egyesül.
Testes, mégis friss. Elegáns, mégis barátságos. Fröccsként is élvezhető – az olasz életérzés pohárba zárva.

Forrás: wikipédia